Fri fragt ved køb over 500 kr Optjen point ved hvert køb
Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os! Tlf.: +45 42 61 61 11 Mail: salg@skoleudsmykning.dk

FAQ

Ofte uploader vores kunder billeder fra deres PC men der er masser af muligheder for at søge på billeder via Google, som er gratis, eller via f.eks. fotolia.com, Shutterstock.com samt Istockphoto.com. Ved de sidstnævnte skal du betale et lille beløb for det billede du gerne vil have. Husk at vælge billedet i en høj opløsning – læs mere om det i nedenstående da de ofte er angivet i pixels.Sådan gør du: Du downloader billedet fra de ovenstående tjenester og lægger billedet på din PC. Herefter kan du uploade det i vores designprogram.

Dit billede kan have en hvilken som helst udformning og være hvad som helst, fra et rigtigt fotografi, til en tegning, illlustration eller firma logo. Kun fantasien sætter grænser. Du skal dog være opmærksom på, at du kan importere disse fem filformater: JPEG, TIFF, PSD, EPS, PNG, Bitmap.

Joint Photographic Experts Group; Når et billede gemmes i jpeg-format, komprimeres størrelsen på filen (ikke billedets fysiske størrelse), men samtidig sker der et kvalitetstab. I de fleste billedbehandlingsprogrammer kan du vælge graden af komprimering (og dermed kvalitetstab), og i nogle programmer se effekten af komprimering, inden du gemmer. På den måde kan du finde lige den komprimeringsgrad, hvor størrelse og kvalitet står mål med hinanden. JPEG-formatet reducerer antallet af informationer i billedfiler, så de fylder mindre. Derfor er de også meget benyttet på internettet, da det giver hurtigere surf- og downloadtider. JPEG er et format, som næsten alle digitale kameraer kan levere billeder i. JPEG forringer billedet i forhold til f.eks. TIFF. Forringelsen består i en kompliceret gennemsnitlig udregning, som opdeler billedet i blokke på 8 x 8 pixels, som finder et forenklet gennemsnit. Disse blokke er synlige hvis billedet forstørres 600%. Filendelsen hedder .jpg, .jpeg, eller .jpe.

Udtryk for billedelement. Det mindste element af et computerbillede. Alt efter farvedybden (udregnet i bits) også kaldet pixel depth kan billedet indeholde flere ellere færre gråtoner (8 bits = 28 = 256 gråtoner). F.eks. betyder 256 gråtoner pr. farvekanal (R, G og B), at billedet indeholder 3×8 bits = 24 bits farvedybde.

Hvis man ligger et billede under en lup, vil man i praksis kunne se, et at billede består af en masse små prikker – pixels (se også Hvad er pixelgrafik?). Antallet af disse prikker er afgørende for billedets opløsning og dermed også billedets kvalitet. Jo flere prikker du har til at udforme et billede, desto bedre er kvaliteten, da en høj opløsning giver et mere detaljeret billede end en lav opløsning. Hvis du benytter et rigtig fotografi, er det vigtigt, at billedet er skarpt, da vi ikke kan lave et uskarpt billede bedre på tryk, end det er i virkeligheden.I fagsproget anvender man udtrykket dpi “dots per inch”( prikker pr tomme) for at afgøre et billedes opløsning. Dit billede skal have en opløsning på minimum 150 dpi, for at vi kan sikre, at dit billede på tryk er i en tilfredsstillende opløsning.

I et billedbehandlingsprogram kan du selv bestemme størrelsen på billedet, og i hvilket format det skal gemmes.

De fleste har prøvet at kopiere et billede fra internettet over i et dokument for at forstørre det. Det er ofte med ringe succes. Årsagen er, at antallet af dots per inch – altså antallet af prikker per inch – i webbillledet er for få. Der er ikke detaljer (farveprikker) nok til at billedet kan forstørres op med et godt resultat.Det er derfor vigtigt at forstå, at man f.eks. ikke kan tage en A4 side som er ‘født’ i en opløsning på 100 dpi og forstørre den 200% med henblik på at printe en plakat. Det vil ikke give et billede af tilstrækkelig god kvalitet. Hvis det skulle kunne lade sig gøre, skulle A4 siden oprindeligt være scannet ind/printet i opløsningen 200 dpi.

Vi benytter den nyeste og den bedste storformatsprinter, som findes på markedet. Vi benytter kun originalt Roland blæk til vore lærredsbilleder, for at kunne levere markedets stærkeste og mest holdbare farver til vore kunder. Den printer med vandfast blæk, som modsat normal ink-jet teknik er modstandsdygtig overfor sollys. Derudover kan man rengøre billederne med en våd klud uden problemer. Der er ingen opløsningsmidler i blækket, hvilket derfor også gør det yderst brugbart til at hænge indenfor. Den printer med 6 printhoveder og 12 farver, hvilket betyder at farverne rammes utrolig præcist og rent.